Метод визначення часу запуску портфелів проектів збирання цукрових буряків - Сидорчук, Олександр Васильович; Луб, Павло Миронович; Сидорчук, Леонід Леонідович; Пукас, Віталій Леонідович (НТУ "ХПІ", 2017)
Обґрунтовано метод визначення часу запуску портфелів проектів збирання цукрових буряків, що ґрунтується на врахуванні ймовірнісних складових проектного середовища. Означено головні складові, що впливають на час запуску згаданих портфелів проектів, а також їх цінність – обсяг зібраного врожаю. Обґрунтовано потребу застосування методів статистичного імітаційного моделювання для врахування ймовірнісного впливу агрометеорологічних умов на перебіг проектно-технологічних (збиральних) робіт, а також на ефективний час запуску відповідних портфелів проектів.

The determining method of runtime project portfolio of sugar beet harvesting is grounded. The method is based on consideration of the probability components of the project environment. The main components affecting these startups of project portfolio are determined. Their value – amount of the harvest are determined too. The creation needs of statistical simulation model application to account the probability agrometeorological conditions impact on the project-technological (harvesting) works and effective startup of appropriate portfolios projects are proved. It notes that the availability of statistical models of the soil physical maturity completion time and duration of fine and inclement periods of the autumn-winter period, and knowledge of the daily rate of sugar beet harvesting, is the main database for statistical simulation modeling of these projects.
The method of determining the runtime project portfolio sugar beet
Keywords: метод; час запуску; портфелі проектів; збирання врожаю; імітаційне моделювання; статистичні закономірності; цінність; method; startup; portfolio project; harvesting; simulation; statistical dependence; value