Інвестиції в освіту як напрям управління якістю людських ресурсів в Україні - Герасименко, Г. В. (НТУ "ХПІ", 2010)
Стаття присвячена проблемам інвестування в освіту як напряму управління якістю людських ресурсів. Розглянуто стан та особливості фінансування сектору освіти в Україні. Оцінено обсяги державних видатків на освіту, а також обсяги приватних інвестицій населення на освітні послуги. Визначено основні проблеми, що зумовлюють недостатню ефективність інвестицій в освіту, окреслено можливі шляхи їх вирішення.

The article is devoted to problems of investing in education as a direction of management of the quality of human resources. The state and peculiarities of funding of the sector of education in Ukraine are analysed. The scales of the public funding of education and private investments of the population in educational services are estimated. The basic problems, related to the low efficiency of educational investments are defined, while possible ways of their solution are outlined.
Keywords: соціальні видатки; фінансування освітніх послуг; освітня підготовка; освіта впродовж життя; державні видатки; приватні інвестиції