Спосіб визначення адгезійних властивостей пластичних мастил - Григоров, Андрій Борисович; Тульська, Альона Геннадіївна (ДП "Український інститут інтелектуальної власності", 2019)
Спосіб визначення адгезійних властивостей пластичних мастил включає визначення швидкості обертання, при якій на металевій поверхні спостерігають сповзання шару пластичного мастила певної товщини. Додатково проводять визначення температури пластичного мастила, при якій здійснюють випробування та враховують розташування зразка до осі обертання.
Keywords: патент; нафтохімічна промисловість; змащувальні матеріали