Анализ факторов влияния при измерении высоких температур цифровым фотоаппаратом - Давиденко, Александр Петрович; Славков, Виктор Николаевич (НТУ "ХПИ", 2010)
Розглянуті питання застосування цифрового фотоапарата для дослідження температурних полів об'єктів. Виділені та описані основні фактори, що впливають на представлений спосіб дослідження за допомогою цифрового фотоапарата. Запропоновано способи зменшення впливу описаних факторів і показані перспективи подальших досліджень у даному напрямку.

Consider the use of a digital camera to investigate the temperature fields of objects. Highlighted and described the main factors that affect the way the study presented with a digital camera. Ways of reducing the impact of the factors described and shown for further research in this direction.
Keywords: температурные поля; пирометры; тепловизоры; исследования; фотоаппараты; метрологические характеристики