Вищі гармоніки в промислових та побутових системах електропостачання - Карюк, А. О.; Ієрусалімова, Тетяна Сергіївна; Сєдова, О. О. (Харківський національний технічний університет сільського господарства ім. Петра Василенка, 2017)
Розглянуті основні джерела вищих гармонік та їх вплив на роботу електричних апаратів та якість електричної енергії.

The main sources of higher harmonics and their influence on the work of electric apparatuses and the quality of electric energy are considered.
The higher harmonics of industrial and domestic power supply system
Keywords: електроенергія; електрична мережа; електрообладнання; вентильні перетворювачі; перетворювачі частоти; дугові сталеплавильні печі; зварювальні апарати; газорозрядні лампи; трансформатори; потужність