Використання діоксиду вуглецю для одержання жирних кислот з соапстоку - Мольченко, Світлана Миколаївна; Демидов, Ігор Миколайович (ПП "Технологічний Центр", 2015)
Наведено результати дослідження щодо одержання жирних кислот шляхом вуглекислотного розкладання їх мил. Отримані експериментальні дані доводять можливість одержання жирних кислот з використанням діоксиду вуглецю. Визначені раціональні технологічні параметри та отримана апроксимаційна модель цього процесу. Проаналізовано жирнокислотний склад одержаних жирних кислот, який визначали методом газорідинної хроматографії.
Keywords: рослинні олії; соапсток; відходи; жирні кислоти; діоксид вуглецю; розкладання