Підвищення продуктивності і стабілізація режимів об'ємного електроіскрового диспергування струмопровідних гранул у рідині - Петриченко, С. В. (НТУ "ХПІ", 2010)
Запропоновано методи інтенсифікації об'ємної міграції іскрових розрядів, видалення іскроерозійних порошків із розрядних зон, регулювання площі зняття матеріалу з поверхні гранули, об’єму плазми і області дії на гранулу теплового потоку, що дозволяють зменшити нестабільність режимів і підвищити продуктивність об'ємного електроіскрового диспергування.

The methods of volumetric migration of spark discharges intensification, removal of spark-eroded powders from discharge zones, the areas of material removal from a granular surface regulation, volume of plasma and area of action of a thermal stream on a granule regulation are shown. These methods allowed to decrease instability of discharge impulses’ parameters and to increase productivity of electrospark dispersion.
Keywords: електроерозійний синтез; дрібнодисперсні порошки; струмопровідні матеріали; реактори УЕД; шар контактуючих гранул; діелектричні рідини; продукти ерозії; розрядні імпульси