Неологізми науково-технічної направленості - Гаврилова, Ірина Миколаївна; Педаш, Дарина (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2023)
Представлена наукова стаття аналізує важливість та роль неологізмів у сучасній науково-технічній мові та підкреслює їх значущість для наукового та технічного спілкування. Розглядаються причини, що призводять до виникнення нових слів і термінів, які відображають сучасні реалії та рівень наукового розвитку. Також обговорюються чинники, які впливають на створення та появу неологізмів. Дана робота також визначає, чому ці нові слова є необхідними для галузей науки та технологій та як вони впливають на розвиток науки та технологій у сучасному світі.

The research article examines the importance and role of neologisms in modern scientific and technical language and emphasizes their significance for scientific and technical communication. Possible reasons and challenges of the emergence of new words and terms that represent modern realities and the level of scientific development are examined. The factors that influence the formation and emergence of neologisms are also discussed. The study also identifies why these new words are necessary for the branches of science and technology as well as how they influence the development of science and technology in the modern world.
Neologisms of scientific and technical neologisms
Keywords: неологізми; науково-технічна мова; інновації; ефективна комунікація; розвиток науки та технологій; глобальна спільнота; актуалізація мови; популяризація науки; neologism; scientific and technical language; innovations; effective communication; development of science and technology; global community; language actualisation; popularisation of science