Проблеми довговічності великогабаритних відкритих зубчатих передач вуглерозмелювальних млинів - Малащенко, Володимир Олександрович; Кравець, І. Є.; Сороківський, О. І. (НТУ "ХПІ", 2006)
Розглянуто умови роботи, монтажу та регулювання зубчатого зачеплення за величиною радіального зазору великогабаритної приводної пари. Проаналізовано основні чинники, що впливають на величину спрацювання зубців шестірні та колеса.

In the article of the working condition, mounting and regulation of a tooth’s on value of a radial space of a large drive pair couple of a gear drive is reviewed. The basic constituents, which one influence value of wearing tooth’s of sprockets of a gear drive, are parsed.
Keywords: зубчата передача; робочі профілі зубців; зачеплення; радіальний зазор; млин; робоча поверхня