Керування пуском зарезонансної вібраційної машини з дебалансними віброзбуджувачами - Ноженко, Вікторія Юріївна; Чорний, Олексій Петрович; Родькін, Дмитро Йосипович; Ченчевой, Володимир Віталійович (НТУ "ХПІ", 2017)
Розглянуто можливість швидкого подолання резонансної зони в процесі пуску асинхронних двигунів електроприводу зарезонансних вібраційних машин. Доведено можливість заміни приводних двигунів на менш потужні за умови встановлення частотно-регульованого асинхронного електроприводу та керованого впливу на напругу живлення при проходженні резонансної частоти. Наведено результати математичного моделювання прямого та регульованого пуску асинхронних двигунів зарезонансної вібраційної машини.

It was analyzed rapid overcoming of the resonance zone during the start-up of asynchronous motors of the electric drive of resonant vibration machines. It was proved replacing the drive motors for less powerful ones with the installation of a frequency-controlled asynchronous electric drive and a controlled influence on the supply voltage during the passage of the resonant frequency. Results of mathematical modeling of direct and controlled start-up of asynchronous motors of a resonant vibration machine are presented.
Controlling the start of a resonant vibration machine with unbalanced exciters
Keywords: регульований електропривод; резонансна зона; закон керування; розгортка частоти; adjustable electric drive; vibration machine; resonance zone; control law