Методичні вказівки до виконання самостійної роботи з дисципліни "Професійно-психологічна підготовка сучасного фахівця" - Твердохлєбова, Наталя Євгеніївна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
Мета навчальної дисципліни «Професійно-психологічна підготовка сучасного фахівця»: - оволодіння студентами системою спеціальних знань про особливості професійного становлення фахівця, що є необхідними для формування професiйно-психологічного досвiду роботи з людьми на виробництві для виконання професійних завдань; - оволодіння знаннями про психологічні чинники, які зумовлюють вибір ефективної тактики поведінки у небезпечних та екстремальних ситуаціях; - оволодіння прийомами та навичками професійного спілкування, в т.ч. у психологічно складних ситуаціях, при взаємодії з працівниками різних підрозділів при вирішенні виробничих завдань.
Keywords: методичні вказівки; психологія; навчальний процес; педагогічна діяльність; надзвичайні ситуації; професійна діяльність; охорона праці