Сутність і показники наукоємності - Яковлєв, Анатолій Іванович (Інститут досліджень науково-технічного потенціалу та історії науки імені Г. М. Доброва НАН України, 2007)
Виконано аналіз поняття наукоємності. Пропонується поняття наукоємності з урахуванням сучасного етапу інноваційних зрушень, розвитку економіки знань. Запропоновано комплекс показників наукоємності на макро-, мезо- та мікроекономічному рівнях.
Keywords: економіка знань; робота науково-дослідна; робота дослідно-конструкторська; розвиток інноваційний; витрати; продукція; прибуток