Формування "якісного" майбутнього педагога-лідера через призму відповідальності "викладач – здобувач – заклад вищої освіти" - Ігнатюк, Ольга Анатоліївна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2021)
Статтю присвячено проблемі якості формування майбутнього педагога-лідера в контексті концепцій розвитку вищої освіти й сталого розвитку України до 2030 року. Наголошується на формуванні майбутнього викладача як гуманно зорієнтованої особистості лідера з притаманними йому професійними якостями, де відповідальність розглядається в категорії як значуща. Схарактеризовано відповідальність в системі "викладач - здобувач - заклад вищої освіти".

The article is sanctified to the problem of quality of forming of future teacher-leader in the context of conceptions of development of higher education and steady development of Ukraine to 2030. An accent is in-process done on forming of future teacher as humanely oriented personality of leader with inherent to her professional qualities, where responsibility is examined in a category as meaningful. Description over of responsibility is brought in the system "Teacher-competitor-establishment of higher education".
Forming of "quality" future teacher-leader through prism of responsibility "teacher – competitor – establishment of higher education"
Keywords: відповідальність; викладач; здобувач; заклад вищої освіти; педагог-лідер; підготовка; teacher-leader; preparation