Методичні вказівки до виконання розрахункового завдання "Розрахунок процесу горіння палива для печей пропікання та прожарювання" з навчальної дисципліни "Технології вуглецевих матеріалів" - Карножицький, Павло Володимирович; Богоявленська, Олена Володимирівна; Карножицький, Павло Павлович; Дерібо, Світлана Германівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
Дипломний проект – це вид випускної кваліфікаційної роботи, яку виконують на визначеному рівні вищої освіти – бакалавр. Перший (бакалаврський) рівень вищої освіти передбачає набуття здобувачами вищої освіти здатності до розв’язування складних спеціалізованих задач у певній галузі професійної діяльності. Метою підготовки дипломного проекту є закріплення та демонстрація сформованих впродовж навчання професійних знань і навичок, а саме: систематизація, закріплення і розширення теоретичних і практичних знань за фахом та використання їх під час розв'язання конкретних наукових, технічних, економічних і виробничих задач. У ході написання дипломного проєкту здобувач має дотримуватися таких принципів: самостійності у виконанні; практичної значущості (актуальності); комплексного системного підходу до виконання завдань; теоретичного застосування передової сучасної методології й наукових розробок; наявності елементів творчості. Робота над дипломним проєктом поділяється на три етапи: підготовчий, основний, заключний.
Keywords: методичні вказівки; розрахункове завдання; вуглець; вуглецеві матеріали; технології вуглецевих матеріалів; вуглеграфітова продукція; процес горіння