Методичні вказівки до виконання лабораторної работи "Визначення фізичних показників якості води" - Березуцький, Вячеслав Володимирович; Панчева, Ганна Михайлівна; Максименко, Олена Аркадіївна (Моделіст, 2021)
Екологія, за умови її інтенсивного практичного застосування в усіх галузях господарства, стала інтегральною наукою, яка має безпосередній зв’язок з природничими і спеціальними дисциплінами. Як відомо, найбільш глибоке усвідомлення знань відбувається у процесі безпосередньої практичної діяльності. Отже, виконання лабораторної роботи "Визначення фізичних показників якості води" надасть змогу поглибити теоретичні знання з дисципліни, набуті в процесі вивчення теоретичного матеріалу. Методичні вказівки доповнюють теоретичне навчання студентів відповідно до програми курсу "Основи екології" у рамках вивчення теми "Природні та антропогенні фактори впливу на біосферу" з метою надання практичних навичок у визначенні фізичних показників якості води для захисту гідросфери. Методичні вказівки "Визначення фізичних показників якості води" містять опис методик для визначення температури води, вмісту завислих речовин, прозорості, каламутності, кольоровості води, порядок визначення кольоровості в циліндрах Генера, порядок визначення кольоровості на колориметрі. Наведено визначення запаху води, смаку води, органолептичні показники води відповідно до ДСанПіН 2.2.4-171-10. Методичні вказівки містять запитання для самоконтролю знань студентів і правила безпеки під час проведення лабораторної роботи.
Keywords: методичні вказівки; визначення температури води; прозорість; каламутність; смак води; кольоровість; органолептичні показники води