Формування професійної культури фахівців у системі завдань педагогіки вищої школи - Пономарьов, Олександр Семенович (Миколаївський державний гуманітарний університет ім. Петра Могили, 2006)
Сучасні реалії суспільного життя вимагають розробки нової філософії освіти, кардинальної зміни підходу до вибору цілей і змісту професійної підготовки фахівців. Одним із завдань вищої школи постає формування їх професійної культури. В роботі проаналізовано сутність цього феномену, його роль і необхідність прищеплення студентам як актуальна педагогічна проблема.
Keywords: філософія освіти; підготовка фахівців; професіональні компетентності; професійна культура