Басейнове регулювання скидання забруднювальних речовин як інструмент екологічної безпеки - Уберман, В. І.; Васьковець, Людмила Антонівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2023)
Виявлено, що український спосіб розрахунку нормативів гранично допустимого скидів (ГДС) забруднювальних речовин за басейновим принципом містить екологічні помилки і не відповідає вимогам законодавства. Пропонується використання локального (точкового) розрахунку.

In the paper founded that the Ukrainian method of determining the maximum allowable discharge (MAD) standards of pollutants according to the basin principle contains environmental errors and does not meet the requirements of the laws. It is suggested to use local (point) calculation.
Pollutants discharge regulation as a tool of environmental safety
Keywords: управління водними ресурсами; якість води; екологічна безпека; water resources management; water quality; pollution discharge standards