Тенденції розвитку світової вугільної промисловості в умовах глобалізації - Обідник, Дарія Юріївна (НТУ "ХПІ", 2013)
В роботі розглянуто основні тенденції розвитку вугільної промисловості в світі, зазначено основних гравців ринку та динаміку розвитку їх роботи в галузі. В процесі дослідження були визначені переваги та недоліки використання вугілля як основного енергоносія

In work are considered main trends of the development to coal industry in the world, is noted main player market and speaker of the development of their work in branches. The advantage were determined In process of the study and defect of the use of coal as the main power system
Keywords: вугілля; стратегічне значення; енергоносії; виробники; корисні копалини; приватизація; coal; industry; strategic importance