Опыт оптимального проектирования машиностроительных конструкций - Симсон, Эдуард Альфредович; Назаренко, Сергей Александрович; Солошенко, В. А. (Харьковский государственный политехнический университет, 2000)
Розглядаються задачі оптимального проектування реальних машинобудівних конструкцій, виконані в НДЛ "Оптимізація конструкцій" ХДПУ за допомогою CAD/CAE на базі методів скінченних елементів, аналізу чутливості та ін. Приводяться перспективи розвитку систем проектування, аналізу й оптимізації механічних конструкцій у наступному столітті.
Keywords: машиностроительные конструкции; НИЛ "Оптимизация конструкций"; ХГПУ; Харьковский государственный политехнический университет; научно-исследовательская лаборатория; проектирование конструкций; САЕ системы