Математическая модель процесса абсорбции оксидов азота в процессе получения азотной кислоты - Тошинский, Владимир Ильич; Печенко, Тамара Ивановна; Шутинский, Алексей Григорьевич; Литвиненко, А. А.; Нестеренко, А. С. (НТУ "ХПИ", 2007)
Розроблена математична модель процесу абсорбції оксидів азоту в процесі отримання азотної кислоти, яка може бути використана для практичного розрахунку промислових абсорбційних колон.

The mathematical model of process of absorption of oxides of nitrogen is developed in the process of receipt of aquafortis which can be used for the practical calculation of industrial absorptions kolon.
Keywords: газовая фаза; абсорбционная колонна; КПД; критерий Кохрена