Деякі аспекти проблем життєдіяльності цивільного населення під час війни - Цахілова, Т. Р. (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024)
Досліджуються дослідження війни як одного з найбільших руйнівних випробувань для людства, з акцентом на безпеку життєдіяльності в умовах воєнного часу. Автор висвітлює широкий спектр загроз, які виникають перед цивільним населенням і військовослужбовцями, включаючи фізичні травми, психологічний тиск, руйнування інфраструктури та складності економічного характеру.

Studies of war as one of the greatest destructive trials for humanity are explored, with an emphasis on the safety of life in wartime conditions. The author covers a wide range of threats to civilians and military personnel, including physical injuries, psychological pressure, infrastructure destruction, and economic difficulties.
Some aspects of the problems of life activities of the civilian population during the war
Keywords: воєнний стан; цивільне населення; спектр загроз; життєдіяльность людини; психологічний тиск; civilian population; spectrum of threats; wartime; psychological pressure; human life