Аналіз найважливіших економічних факторів при виборі технологічних варіантів проектування нових виробництв - Кучіна, Світлана Едуардівна (НТУ "ХПІ", 2010)
Для порівняльної оцінки технологічних варіантів, які пов’язані з проектуванням нових виробництв у статті надається методика економічного зіставлення технологічних варіантів з урахуванням впливу капітальних витрат, розміру незавершеного виробництва, ступеню завантаження устаткування, циклічності та серійності виробництва.

For the comparative estimation of technological variants, which are related to planning of new productions in the article the method of economic comparison of technological variants is given taking into account influence of capital charges, size of the uncompleted production, degree of load of equipment, recurrence and rangeability of production.
Keywords: собівартість; продуктивність праці; капіталовкладення; ефект економічний