Міжсекторна взаємодія у наданні соціальних послуг в умовах війни - Нечипорук, Любов (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2022)
Розглянуто проблеми надання соціальних послуг внутрішньо переміщеним особам в умовах воєнного часу. Обґрунтовано необхідність організації міжсекторної взаємодії для соціальної підтримки та допомоги населенню в умовах війни, проаналізовано особливості такої взаємодії: складові (державний сектор, громадський сектор, бізнес-сектор, механізми організації). Проаналізовано особливості соціальної підтримки населення в умовах війни в партнерській діяльності соціальних служб України, міжнародних та вітчизняних волонтерських, громадських організацій та бізнесу. Встановлено, що міжсекторна взаємодія в соціальній роботі в умовах війни є якісно новою системою надання соціальних послуг тим, хто їх потребує.

This article deals with the actuality of the problem of providing social services to internally displaced persons in wartime conditions. The necessity of organizing intersectoral cooperation for social support and assistance to the population in war conditions is substantiated, the features of interaction are analyzed: components (state sector, public sector, business sector, organization mechanisms). The features of social support of the population in the conditions of war in the partnership activities of social services of Ukraine, international and domestic volunteer, public organizations and business are analyzed.
Intersectoral cooperation in the provision of social services in wartime
Keywords: соціальна робота; соціальні послуги; державні соціальні служби; громадський сектор; бізнес-сектор; міжсекторна взаємодія; social work; social services; state social services; public sector; business sector; intersectoral cooperation