Вплив рівня зайнятості та оплати праці на задоволеність економічних агентів з позиції «економіки щастя» - Попадинець, Олена Василівна (НТУ "ХПІ", 2013)
Розглядаються економічні аспекти задоволення людини в контексті наукового напрямку «економіка щастя». Серед головних детермінант економічного щастя аналізується рівень середньої заробітної плати, показник зайнятості та соціальних гарантій. Досліджуються причини прямої залежності задоволення людини від рівня грошового доходу.

Тhe author examines the economic aspects of human satisfaction in the context of a scientific direction "economics of happiness". Among the main determinants of economic analysis of the level of happiness of the average wage, the employment and social guarantees. The reasons directly dependent on the level of satisfaction of human capita income.
Keywords: економіка добробуту; зростання економічне; плата заробітна; гарантії соціальні; доход грошовий; economics of happiness; welfare economics; economic growth; wages; employment