Возможность применения двухэнергетических детекторов для автоматического управления временем экспозиции в медицинских рентгенологических исследованиях - Козина, Ольга Андреевна; Козин, Д. Н.; Рыжиков, В. Д. (НТУ "ХПИ", 2006)
У статті показана можливість використання двохенергетичного детектування під час визначення тривалості експозиції у рентгенографії. Розроблена структура блоків детектування типу сцинтилятор-фотодіод на базі критерієв вибору оптимального класу сцинтилятору. Розроблена блок-схема автоматичного експонометру.

Possibility of multi-energy detection using for expose time determination in X-ray diagnostics are demonstrated. Structure of detection block with scintillator-photodiod type is developed based on choice criterion of optimal class of scintillator. Block-scheme of automatic expose rate measurer is developed.
Keywords: рентгеновское излучение; доза; спектральный состав излучения; диагностический комплекс; рентгеновские трубки; сцинтиллятор