Складові соціальної відповідальності бізнесу - Яцина, Вікторія Валентинівна (НТУ "ХПІ", 2018)
Стаття присвячена дослідженню сучасних концепцій соціальної відповідальності бізнесу. Проаналізовано результати реалізації програм соціальної відповідальності та обґрунтовано необхідність запровадження таких програм у діяльність підприємств. Визначено складові соціальної відповідальності бізнесу, та основні стимули, що сприятимуть соціальній спрямованості підприємницької діяльності.

The article is devoted to the modern concepts research of business social responsibility. The results of social responsibility programs implementation have been analyzed and the necessity of such programs implementation at the enterprises activity has been substantiated. The components of social responsibility of business, and the main incentives, that promote the social orientation of entrepreneurial activity have been defined.
Components of social responsibility of business
Keywords: несправедливість соціальна; нерівність економічна; безпека екологічна; стандартизація; social responsibility; business; enterprise