Ліквідування пробки в затрубному просторі НКТ способом "мегапоштовх" - Римчук, Данило Васильович; Цибулько, Сергій Володимирович (Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України", 2020)
Запропоновано вдосконалення способу ліквідування пробки в затрубному просторі колони насосно-компресорних труб за рахунок зменшення до мінімального гідростатичного тиску в експлуатаційній колоні над пробкою із залученням азотної установки і спеціального циркуляційного клапана й одночасного створення максимально можливого тиску під пробкою при блокуванні зони перфорації гелем.

An improvement of the method for eliminating a plug in the annulus of a tubing string is proposed by reducing to a minimum hydrostatic pressure in the production string above the plug using a nitrogen unit and a special circulation valve and simultaneously creating the maximum possible pressure under it when blocking the perforated zone with gel.
Keywords: насосно-компресорна труба; пробка; азотна установка; колтюбінг; блокуючий гель; tubing; plug; nitrogen unit; coiled tubing; blocking gel