Удосконалення управління прибутком на підприємстві - Геворкян, Артем Юрійович; Євдокимова, Ольга Андріївна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2020)
У статті розглянуто питання управлінням прибутком підприємства. Показано, що прибуток є важливою грошовою оцінкою виробничої та фінансової діяльності підприємства, що демонструє ефективність роботи підприємства. Bін є одним з основних показників діяльності та розвитку підприємства, вдосконалення матеріальної бази та його продукції. Розглянуто роль прибутку у розвитку підприємства в сучасних ринкових умовах. Проведено аналіз підходів щодо управління прибутком. Проаналізовані системи управління прибутком підприємства. Визначені послідовність дій при управлінні розподілом та використанням прибутку підприємства. Виявлено необхідні умови ефективного управління і вдосконалення процесу управління прибутком підприємства. Запропоновані заходи для покращення цільової структури використання прибутку підприємства, що дозволить поліпшити фінансове становище підприємства і збільшити ефективність його діяльності.

The paper deals with the management of the enterprise profit. It is shown that profit is an important monetary evaluation of production and financial activities of the enterprise, showing the efficiency of the enterprise. It is one of the key performance indicators and enterprise development, improvement of the material base of the company and its products. The role of profits in the company's development in today's market conditions. The analysis of approaches to the management of a profit. Analyzed profit management company. Defined workflow for the management of the distribution and use of the company's profit. Revealed the necessary conditions of good governance and improve the profit management process of the company. Proposed measures to improve the structure of the target the use of business profits, which will improve the financial position of the company and increase its efficiency.
Profit improvement of management at the enterprise
Keywords: прибуток; фінансова діяльність підприємства; рrofit; the financial activities of the company