Влияние загрязнений моторных масел в процессе эксплуатации на величину изменения их относительной диэлектрической проницаемости - Григоров, А. Б. (НТУ "ХПИ", 2007)
У даній статті почата спроба встановити вплив різних забруднень на зміну величини відносної діелектричної проникності моторного масла. Встановлено, що більшою мірою будуть впливати забруднення у вигляді сажевих часток, охолодної рідини, у меншому ступені частки металу. Дизельне паливо практично не як не впливає на зміну величини відносної діелектричної проникності моторного масла.

In given article attempt to establish influence of various pollution on change of size of relative dielectric permeability of motor oil is undertaken. It is established, that in the greater degree pollution as soot of the particles, a cooling liquid, to a lesser degree particles of metal will influence. Diesel fuel practically does not render any influence on change of size of relative dielectric permeability of motor oil.
Keywords: охлаждающая жидкость; эксплуатация; диэлектрическая проницаемость масла; дизельное топливо; загрязнение масла; электропроводность