Методичні вказівки до побудови креслення деталі складної форми в системі "Компас 3D" - Бородін, Дмитро Юрійович; Семенова-Куліш, Вікторія Володимирівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2019)
Завдання на побудову деталі складної форми є одним з основних при вивченні дисципліни з комп'ютерної графіки та САПР і виконується в системі КОМПАС 3D. Метою завдання є засвоєння основних команд системи КОМПАС 3D, а також правил оформлення робочих креслень машинобудівного характеру. Для виконання даного завдання студенти повинні вміти працювати в ОС Wіndows, знати та вміти застосовувати правила побудови та оформлення креслень. Особливу увагу студентам варто приділити етапам і послідовності побудови креслення. Графічна частина виконується в електронному вигляді на форматі А4 з наступним роздрукуванням на принтері. У даних методичних розробках наведено послідовний алгоритм побудови деталі машинобудівного характеру складної форми – кулачка.
Keywords: методичні вказівки; проектування параметричне; модель геометрична; креслення