Моделювання стану зони стружкоутворення при торцевому фрезеруванні загартованої сталі - Клименко, Сергій Анатолійович; Манохін, Андрій Сергійович; Чумак, Анатолій Олександрович; Клименко, Сергій Анатолійович; Копєйкіна, Марина Юріївна; Саленко, Олександр Федорович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2022)
У статті розглядаються результати моделювання напряжено-деформованого та теплового стану зони різання при торцевому фрезеруванні загатрованої сталі інструментом, оснащеним поликристалічним надтвердим композитом на основі кубічного нітриду бору. Показано вплив зміцнення поверхневого шару обробленого матеріалу, характерний для різних проходів різального інструменту, на сили різання, усадку стружки, довжину контакту стружки з передньою поверхнею інструменту. Досліджено зв'язок нестаціонарного характеру обробки з врізаннями кожного з лез інструменту та виходом з зони різання з наявністю періодів наростання температури різання та охолодження різального інструменту.

The article considers the results of modeling the stress-strain and thermal state of the cutting zone during face milling of hardened steel with a tool equipped with polycrystalline superhard composite based on cubic boron nitride. The influence of strengthening the surface layer of the processed material, characteristic for different passes of different tools, on the cutting forces, shrinkage of chips, the length of contact of chips with the front surface of the tool is shown. The connection of non-stationary nature of machining with incisions of each of the tool blades and exit from the cutting zone with the presence of periods of increase in cutting temperature and cooling of the cutting tool has been studied.
Simulation of the state of the chip formation zone during face milling of hardened steel
Keywords: торцеве фрезерування; PcBN; загартована сталь; напружено-деформований та тепловий стан зони різання; face milling stress-strain and thermal state of the cutting zone; hardened steel; stress-strain and thermal state of the cutting zone