Плюралізм концепцій міграції в умовах глобалізації - Мурадян, Вартан Геворкович (НТУ "ХПІ", 2017)
У цій статті згадуються різні концепції феномену міграції та зазначається про неможливість створення єдиного підходу щодо визначення критеріїв та чітких філософських парадигм щодо цього явища. Така ситуація існує у зв’язку з самим характером феномену та не може бути розв’язаною до тих пір, доки міграція буде елементом суспільного життя та необхідною умовою для розвитку. Вказується також і те, що такий характер об’єкту дослідження має чіткі позитивні проявлення особливо для дослідників філософського виміру явища.

The article includes referrals to different concepts of the migration phenomenon and mentions about impossibility to create one approach of setting criteria and exact philosophic paradigms concerning this phenomenon. Such a situation exists because of the phenomenon’s essence and cannot be resolved until migration is a part of social life and is a necessary condition for development. The article also mentions that such a character of the object of research has specific positive effects especially for researchers of the philosophic dimension of the phenomenon.
Pluralism of migration concepts in the context of globalization
Keywords: регулювання правове; вимір соціокультурний; вимір економіко-культурний; політика міграційна; legal regulation; sociocultural dimension; economic dimension; cultural dimension; migration policy