Разрушение гидропероксидов подсолнечного масла - Демидов, Игорь Николаевич; Гусак, В. А. (НТУ "ХПИ", 2008)
Досліджено руйнування пероксидних сполук соняшникової олії в присутності кислот та вуглеводів. Залежність ступеня руйнування гідропероксидів соняшникової олії від концентрації сполук, що містять в своєму складі карбонільну групу (вуглеводів) визначали методом планування експерименту. Встановлено оптимальні концентрації реагентів, що забезпечують максимальну ступінь такого руйнування.
Keywords: карбонилсодержащий углевод; фруктоза; масло рафинированое; пероксидное число; ПЧ; реакция Байера-Виллигера