Оцінка компетентності працівників як пріоритетний напрямок управління людськими ресурсами на засадах коучингу - Нагара, М. Б. (НТУ "ХПІ", 2010)
Розглянуто сутність компетентнісного підходу до управління людськими ресурсами; визначена необхідність кластеризації компетенцій для кожної категорії персоналу. Запропоновано авторський підхід до визначення рівня компетентності працівників; обґрунтовано його складові етапи та особливості.

Essence of competency approach to human resource management is examined; necessity of competencies clustering for each category of personnel is determined. Author’s approach to determination of worker’s competence level is proposed; stages and peculiarities of author’s approach are substantiated.
Keywords: компетентність; компетенція; коучинг; людські ресурси; оцінка