Управління інноваційним розвитком в умовах технологічних трансформацій - Ілляшенко, Сергій Миколайович; Шипуліна, Юлія Сергіївна; Ілляшенко, Наталія Сергіївна (Триторія, 2023)
Досліджено проблеми управління інноваційним розвитком в умовах четвертої промислової революції і зміни технологічних укладів. Окреслено роль цифровізації у формуванні передумов випереджаючого інноваційного розвитку. Викладено підходи до управління знаннями як основою і результатом інноваційної діяльності. Визначено особливості управління інноваційним розвитком університетів в умовах технологічних трансформацій. Запропоновано підходи до ринково-орієнтованого антикризового управління інноваційним розвитком регіонів і галузей економіки.

The problems of management of innovative development in the conditions of the fourth industrial revolution and changes in technological structures are investigated. The role of digitalization in forming the prerequisites for advanced innovative development is outlined. Approaches to knowledge management as the basis and result of innovation activity are outlined. The features of managing innovative development of universities in the context of technological transformations are determined. Approaches to market-oriented anti-crisis management of innovative development of regions and sectors of economy have been proposed.
Management of innovative development in the context of technological transformations
Keywords: монографія; цифровізація; управління інноваційним розвитком; маркетинг інновацій; четверта промислова революція; управління знаннями; менеджмент освіти; повоєнний розвиток; антикризовий менеджмент; management of innovative development; marketing of innovations; digitalization; knowledge management; education management; post-war development; crisis management