Перспективи застосування комбінованого осьового інструмента - Карпусь, Владислав Євгенович; Іванова, М. С. (НТУ "ХПІ", 2010)
Стаття присвячена проблемі ефективного застосування комбінованих осьових інструментів. Розглянуто сучасні конструкції таких інструментів, виготовлених закордонними та вітчизняними виробниками. Проаналізовані їх переваги та умови використання в сучасній механообробці. Визначені задачі та шляхи вдосконалення комбінованого осьового інструмента з урахуванням виробничих умов.

The article is dedicated to issue of effective application of combined axial cutting tools. The modern constructions of such cutting tools produced by foreign and domestic manufacturers are considered. Advantages and utilization conditions according to up-to-date machining processes are analyzed. Issues and ways of upgrading of combined axial cutting tools subject to manufacturing conditions are defined.
Keywords: КОІ; конструкторсько-технологічна документація; механообробка; механічне кріплення пластин; свердло