Аналіз методу полегшеної криптографії з використанням ДНК в IoT - Журило, О. Д.; Ляшенко, Олексій Сергійович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2023)
Мета цієї роботи спрямована на те, щоб запропонувати нову полегшену криптографію на основі ДНК (LWCD). LWCD використовує стрічку ДНК як ключ із деякими операціями для створення ключів для кількох раундів шифрування. Кілька раундів шифрування можна змінювати за допомогою розміру блоку, який підходить для пристроїв Інтернету речей і забезпечує високу надійність і силу шифрування на основі важливості зібраних даних. LWCD виконується двома основними операціями: заміною та транспозицією.
Keywords: інформаційні технології; шифрування; безпека даних; захист даних; туманні обчислення; Інтернет речей