Аналіз універсальних характеристик гідрооб'ємних передач, які працюють у складі безступінчастих гідрооб’ємно-механічних трансмісій для різних робочих об'ємів гідравлічних машин аксіальнопоршневого типу - Самородов, Вадим Борисович; Аврунін, Григорій Аврамович; Гармаш, Дмитро Олександрович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2020)
При використанні в сучасних безступінчастих гідрооб'ємно-механічних трансмісіях (ГОМТ) гідрооб'ємних передач (ГОП), розрахованих на реалізацію всієї потужності сучасного транспортного дизеля, що працюють в широкому діапазоні робочих режимів, облік суттєво змінного коефіцієнта корисної дії (ККД) ГОП абсолютно необхідний для аналізу потоків потужності в ГОМТ, її ККД, теплових виділень в моторно-трансмісійному відділенні, тягових і розгінних характеристик транспортної машини. Найбільш інформаційним і ефективним при цьому є аналіз універсальних характеристик ГОП, що входять до складу ГОМТ. Стаття присвячена науковому обґрунтуванню збіжності рекурентної процедури при визначені робочих параметрів ГОП, автоматизованій побудові універсальних характеристик гідрооб'ємних передач, порівнянню цих характеристик для різних робочих об'ємів гідромашин аксіальнопоршневого типу у складі ГОМТ.

When victorious in the day-to-day infrequent hydraulic fluid power mechanical transmissions (HVMT), the hydraulic fluid power transmissions (HVT)), which are supported by the implementation of all the demands of the daily transport diesel engine, are absolutely necessary in a wide range of for the analysis of the flow of pressure in the HVMT, coefficient of efficiency, thermal images in the motor-transmission drive, traction and propulsive characteristics of the transport machine. More informational and effective when analyzing the universal characteristics of the HVT, which should be entered before the HVMT warehouse. The statute is assigned to the scientific enrichment of the need for a recurrent procedure in the case of the value of the working parameters of the HVT, the automated inducement of the universal characteristics of the hydraulic volume transmissions, the adjustment of the characteristics for the different working types of the central storage of the hydraulic drives.
Analysis of universal characteristics of hydraulic fluid power transmissions operating in a composition of hydraulic-mechanical transmissions for different working volumes of hydraulic machines of axial piston type
Keywords: ітераційний процес; збіжність; універсальні характеристики; iteration process; safety; universal characteristics