Моніторинг шкідливих факторів довкілля: економічний аспект - Глива, В. А.; Левченко, Л. О. (НТУ "ХПІ", 2009)
Розглянуто економічне оцінювання ефективності моніторингу фізичних параметрів середовища з врахуванням специфіки контролю рівнів електромагнітних полів та випромінювань, шуму та іонізації повітря. Для отримання фактологічного матеріалу використовувався раніше розроблений програмно-технічний комплекс.

The economic evaluation of efficiency of monitoring of physical parameters of environment is considered taking into account the specific of control of levels of the electromagnetic fields and radiations, noise and ionization of air. For the receipt of material of utillized a programmatic technical complex is before developed.
Keywords: стан довкілля; параметри середовища; ефективність моніторингу; фактологічний матеріал; програмно-технічний комплекс