П. П. Копняєв – фундатор електротехнічної освіти в Україні - Скляр, Володимир Миколайович; Тверитникова, Олена Євгенівна (НТУ "ХПІ", 2011)
Розкрито процес зародження вищої електротехнічної освіти в Харківському технологічному інституті на початку ХХ ст. Окреслено внесок професора Павла Петровича Копняєва в організацію підготовки висококваліфікованих фахівців у галузі електротехніки.

Shows the nucleation of higher technical education in the Kharkov Institute of Technology in the early twentieth century. The contribution of Professor Pavel Kopnyaev an organization of excellence in electrical engineering.
Keywords: Харківський технологічний інститут; вчені ХПІ; електротехніка; освіта технічна