Методичні вказівки до виконання практичних робіт "Деталювання складального креслення" з дисциплін "Автоматизовані системи графіки" та "Системи автоматизованого проектування гідро- пневмоавтоматики" - Бородін, Дмитро Юрійович; Семенова-Куліш, Вікторія Володимирівна; Кулик, Геннадій Григорович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2022)
У курсі інженерної графіки вивчають переважно правила виконання креслеників деталей, які відносяться до зображення їх форми та нанесенню номінальних розмірів. У цих методичних вказівках розглядаються основні етапи читання і деталювання складальних креслеників. Метою цих методичних вказівок є формування навичок читання складальних креслеників, які дозволяють з’ясувати форму й розміри машинобудівного виробу та кожної його деталі, уявити взаємне розміщення деталей та способи їх з’єднання, взаємодію деталей. Все це дає чітке розуміння будови, призначення і принципу роботи виробу. Читання складальних креслеників відбувається шляхом деталювання, тобто виконання ескізів і робочих креслеників деталей за складальним креслеником.
Keywords: методичні вказівки; практична робота; складальне креслення; інженерна графіка; деталі; кресленики деталей