Влияние динамики процесса электродинамического притяжения плоской заготовки к индуктору на величину требуемых усилий - Бондаренко, Александр Юрьевич (НТУ "ХПИ", 2007)
Для визначення електродинамічних сил взаємодії між ділянкою плоского металевого аркуша із вм'ятиною та індуктора з прямим пропусканням струму при магнітно-імпульсній обробці металів обрана розрахункова модель. Отримано аналітичні вирази для визначення величини необхідних зусиль для вирівнювання вм'ятини й відношення амплітуд динамічних і статичних сил.

The calculated model for determination of electromagnetic forces of interaction between a section of flat metal sheet with a dent and inductor with direct current transmission at magnetic-pulse treatment of metals has been chosen. Analytical expressions for determination of value of force necessary for flattening of a dent and the ratio of amplitudes of dynamic and static forces have been received.
Keywords: электродинамические индукторные системы; параллельные проводники; закон Ампера; вытягивание вмятин; сопротивление материалов; пластические деформации