Методичні вказівки до самостійної роботи з навчальної дисципліни "Технології одержання металів та сплавів для ливарного виробництва" - Берлізєва, Тетяна Вікторівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
Самостійна робота студента – це навчальна діяльність студента, яка планується, виконується за завданням під методичним керівництвом і контролем викладача, але без його прямої участі. Самостійна робота здобувача вищої освіти, яка є суттєвим елементом освітнього процесу, формує навички безперервної освіти та самостійної роботи в цілому, що є необхідним в будь – якій професійній діяльності, виробляє здатність самостійно приймати рішення. Програмою курсу «Технології одержання металів та сплавів для ливарного виробництва» передбачено виконання самостійної поза аудиторної роботи здобувачів освіти. Під час вивчення запропонованих питань здобувачі освіти вчаться працювати з інформаційними джерелами, узагальнювати та стисло викладати вивчений матеріал. Запропоновані форми виконання самостійної роботи сприяють формуванню творчого відношення до навчальної діяльності.
Keywords: методичні вказівки; метали; основи виробництва заліза; виробництво феросплавів; виробництво міді; основи металургії магнію; виробництво цинку; виробництво свинцю