Торговельна націнка: проблеми визначення та обліку - Погорєлов, Ігор Миколайович; Рета, Марина Володимирівна; Ткаченко, Марина Олексіївна (НТУ "ХПІ", 2015)
В статті розглядається сутність поняття "торговельна націнка", його структура, порядок формування. На основі існуючих наукових праць, законодавчих та нормативних документів запропоновано порядок визначення торговельної націнки, її обліку. Окреслений взаємозв’язок торговельних націнок з валовим прибутком роздрібних торговельних підприємств. Запропонований порядок бухгалтерського обліку товарів за цінами продажу, торговельних націнок.

The article deals with the essence of the concept of "margin trading", its structure, order of formation. On the basis of existing scientific papers, legislation and regulations proposed procedure for determining the trading margin, its accounting. It denotes the relations hip of trade margins on gross profits of retail trade enterprises. A procedure for accounting of goods at sale prices, trade margins.
Trading margin: problems of definition and recording
Keywords: валовий прибуток; роздрібні ціни; бухгалтерський облік; оподаткування; gross profit; retail price; accounting; taxation