Ресурсосберегающая технология получения сложного минерального NPS удобрения - Клименко, Р. Н.; Дудка, С. В. (НТУ "ХПИ", 2010)
У статті показана можливість використання фосфогіпсу у виробництві складних мінеральних добрив. Запропоновано спосіб виробництва нового мінерального добрива типу NPS марки 10 : 40 : 5. Визначено оптимальні значення технологічних параметрів процесу кислотного розкладу фосфориту.

The article touches upon the availability of phosphogypsum in complex mineral fertilizer's manufacturing. Production process of new mineral fertilizer NPS 10 : 40 : 5 is introduced. Optimal meaning of technological variable in phosphate’s acid destruction determined.
Keywords: экстракционная фосфорная кислота; ЭФК; минеральное удобрение; разложение фосфарита; серная кислота; фосфогипс