Місце податків в економічній системі: еволюція поглядів на природу оподаткування - Кармінська-Бєлоброва, Марина Володимирівна (Буковинський державний фінансово-економічний університет, 2009)
Стаття присвячена аналізу проблем еволюції оподаткування та вивченню поглядів фінансистів у період ХІХ – початок ХХ ст. Актуальність дослідження полягає в тому, що українські фінансисти, протягом тривало часу, внаслідок закритості радянського суспільства, не звертали увагу на певні аспекти досліджень фінансової науки кінця ХІХ – початку ХХ ст., які не були затребувані та не аналізувалися.

The article is devoted the analysis of problems of evolution of taxation and study of looks of financiers in a period ХІХ is beginning of ХХ item. Research actuality consists in because the Ukrainian financiers, during lasted time, as a result of closed of soviet society, took on the notice on the certain aspects of researches of financial science of end of ХІХ – of beginning of ХХ item, which were not claimed and not analyses.
Keywords: податкова система; оптимальність податкової системи; податкове адміністрування; податкові механізми; структура податкової системи