Інформаційні технології в інформаційному контурі управління сухопутних військ - Ковтунов, Юрій Олександрович; Кот, В. В.; Кухтін, М. О.; Троценко, Володимир Володимирович; Кухтін, М.; Кот, А. В. (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2023)
У доповіді показано, що рішення цього питання лежить в автоматизації таких процесів управління як: збір, обробка та зберігання інформації про стан військ; моделювання операцій (бойових дій); проведення різноманітних розрахунків для своєчасної підготовки обґрунтованих рішень; планування бойових дій; дистанційне керування рухомими бойовими одиницями на полі бою.
Keywords: професійна армія; управління військами; інформаційно-комутаційна мережа