Електромеханічна система автоматизації фрезерного верстата - Водічев, Володимир Анатолійович; Алдаїрі, Алі Юсеф Нажаха; Бабійчук, Ольга Борисівна (НТУ "ХПІ", 2013)
The paper is devoted the improvement of the electromechanical system of stabilizing of cutting power of milling machine by development of simple from the point of view technical realization regulator, which provides high exactness of regulation in static operation modes and good value of transients in the conditions of change of object gain. The structure of the system is described and the results of its research on a model are presented.

Робота присвячена удосконаленню електромеханічної системи стабілізації потужності обробки фрезерного верстата шляхом розробки простого з точки зору технічної реалізації регулятора, що забезпечує високу точність регулювання в усталених режимах і добру якість перехідних процесів в умовах зміни коефіцієнта передачі об’єкта керування. Описана структура системи и результати її дослідження на моделі.
Electromechanical system of automation of milling machine
Keywords: металообробні верстати; швидкості електроприводів подачі; регулятори; стабілізація потужності різання; сигнал зворотного зв’язку