Концептуальна модель формування бюджету в процесі інформаційної взаємодії в системі "споживач - підприємство - партнер" - Райко, Діана Валеріївна (Чернівецький національний університет, 2012)
Розроблено економіко-математичну модель розрахунку бюджету комунікацій підприємства у складі системи «споживач – підприємство - партнер», яка дозволяє визначати рівень прибутку підприємства залежно від його конкурентоспроможності, співвідношення привабливості й готовності партнерів та споживачів різного рівня, з якими підприємство працює.

A mathematical model of calculating the budget communications company in the system "user - enterprise - partner", which allows to determine the level of company profits based on its competitiveness, attractiveness and value preparedness partners and consumers at various levels, with which the company operates.
Conceptual model budgeting process of information interaction in the system "user-venture partner"
Keywords: модель економічно-математична; комунікація; обмін інформацією; конкурентоспроможність; привабливість бізнесова; готовність споживача