Вплив самостійних занять фізичними вправами на фізичну підготовленість студентів НТУ "ХПІ" в умовах дистанційного навчання - Євтифієва, Ірина Ігорівна; Глядя, Сергій Олександрович; Євтифієв, Андрій Сергійович; Донець, Юрій Георгійович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2022)
У статті розглянуто впровадження в спосіб життя студентів самостійних фізичних вправ та доцільність їх виконання в умовах дистанційного навчання. Розкрито значення різноманітних форм самостійних занять в період навчання у навчальному закладі та їх позитивний вплив на фізичну підготовленість студентів. Набуті висновки можуть бути успішно використані для удосконалення навчально-виховного процесу. Фізичне виховання в НТУ "ХПІ" розглядається як засіб соціального становлення майбутнього фахівця, як процес активного вдосконалення індивідуальних, особистих та професійних якостей студентів, їх фізичного самовдосконалення.

The article examines the introduction of independent physical exercises into the lifestyle of students and the expediency of their implementation in the conditions of distance learning. The importance of various forms of independent classes during the period of study at the educational institution and their positive impact on the physical fitness of students is revealed. The obtained conclusions can be successfully used to improve the educational process. Physical education at NTU "KhPI" is considered as a means of social formation of a future specialist, as a process of active improvement of individual, personal and professional qualities of students, their physical self-improvement.
The effect of independent activities with physical exercises on the physical fitness of students of NTU "KhPI" in the conditions of distance education
Keywords: студенти; фізичне виховання; самостійність; підготовленість; вправи; students; physical education; independent trainings; physical grounding; exercises